Sessies

Sessie
Di 11 Apr
09:30 - 11:00
11:15 - 12:45

Workshop 1: De Arbowet in de praktijk: nieuwe rollen van arbo-actoren

Wat verandert er aan de rol van de arbo-actoren met betrekking tot de nieuwe wetgeving? Denk hierbij aan de preventiemedewerker, bedrijfsarts, PO en ondernemingsraad. Als PM wordt uw rol als adviseur verstevigd. De PM krijgt na jaren de status van volwassenheid.

Wat betekent dit voor u en uw organisatie? Hoe gaat de organisatie om met externe adviseurs? Wanneer moet u het Arbo contract gaan aanpassen en waarop? Hoe hebben uw collega’s het geregeld? Al deze vragen komen aan bod tijdens deze bijeenkomst.

Pieter Diehl

Als veiligheidskunde en organisatieadviseur ben ik ook auteur van diverse arboboeken. De laatste jaren ben ik bezig met leiderschap en eigenaarschap van medewerkers en leidinggevende. Mijn kracht is het realiseren van transities en het verbinden van mensen. Ik ben ook voorzitter van de beroepsvereniging van de preventiemedewerker (BVAA).

Sessie
Di 11 Apr
09:30 - 11:00
11:15 - 12:45

Workshop 2: Aansprakelijkheid voor arbeidsongevallen en beroepsziekten

Deze workshop gaat in op het juridisch kader en daarop gebaseerde rechtspraak met zoveel mogelijk op de praktijk gebaseerde voorbeelden. Bij een arbeidsongeval kan de werknemer de werkgever ‘vrij gemakkelijk’ aanspreken om een vergoeding van de geleden ‘schade’. Hoe zit dat bij beroepsziekten? Hierbij is het namelijk veel moeilijker om vast te stellen of er een oorzakelijk verband is tussen de ziekte en het werk. En hoe staat het met de schadevergoeding als het flexibel personeel betreft?

LinkedIn

Bas van Batenburg

mr. F.B. (Bas) van Batenburg is een echte letselschadespecialist en onderhandelaar. Sinds 1999 is hij advocaat. In 2002 is hij zijn eigen kantoor gestart, dat sinds 2016 verder is gegaan onder de naam VAN BATENBURG & PRACHT ADVOCATEN. Bas van Batenburg is gespecialiseerd in Letselschade, Arbeidsrecht en Sociale Zekerheidsrecht. Hij treedt op voor grote werkgevers en verzekeraars maar ook voor werknemers en slachtoffers. Doordat hij voor beide kanten optreedt weet hij wat de volgende stap van de andere kant zal zijn, en is hij ze altijd een stap voor! Bas van Batenburg is als docent en auteur verbonden aan B+B Vakmedianet en is sinds 2001 een veel gezien gezicht bij BNN/VARA consumentenprogramma KASSA!. (Zat. 19.00 uur, Ned 1.)

Sessie
Di 11 Apr
13:30 - 15:00
15:15 - 16:45

Workshop 3. Privacy: wat wel en wat niet kan

Het ‘Abrona’-rapport en de nieuwe Beleidsregels van de Autoriteit Persoonsgegevens hebben een hoop stof doen opwaaien in arboland en onder werkgevers.

  • Maar wat staat er nu precies in die Beleidsregels?
  • Wat mag de werkgever nu nog wel en niet vragen aan zieke werknemers?
  • En: moet u nu overal een bedrijfsarts voor inschakelen?

Pascal is gespecialiseerd in arbeidsrecht, sv-recht en privacy-recht en adviseert bedrijven veelvuldig over deze privacy-problematiek. Hij zal u dan ook duidelijk laten zien wat nu de stand van zaken is en uw vragen helder beantwoorden.

Pascal Willems

is advocaat en eigenaar van WVO Advocaten. Hij is gespecialiseerd in arbeidsrecht, sv-recht en privacy-recht en treedt regelmatig op als docent en spreker op cursussen en congressen. Daarnaast is hij o.a. betrokken bij de ontwikkeling van STECR Werkwijzers en diverse Richtlijnen. Ook publiceert hij in diverse vakbladen en is hij betrokken bij uitgaven van Vakmedianet, waaronder de Praktijkgisen Arbeidsrecht, Ziekte- en re-integratie en Sociale Zekerheid.

Sessie
Di 11 Apr
13:30 - 15:00
15:15 - 16:45

Workshop 4: Het programmatisch werken bij de Inspectie SZW

  • De nieuwe organisatie en werkwijze van de Inspectie SZW per 1 juli 2017
  • De betekenis van het programmatisch werken aan de hand van het Programma Bedrijven met Gevaarlijke Stoffen.
LinkedIn

Henk Koenders

Vervulde vele functies binnen de inspectie SZW (voorheen Arbeidsinspectie). Is nu belast met één van de grootste programma´s van de inspectie (het Programma Bedrijven met Gevaarlijke Stoffen). Binnen dit programma wordt geïntegreerd aandacht besteed aan blootstelling en acute risico´s.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.